Kaikki blogit puheenaiheesta Ahneus

Mistä oikeiston ylivoima kertoo?

Se kertoo siitä, että vallan tasapaino on todella huonossa jamassa, vallan pitkäaikaisesta väärinkäytöstä ja vastavoiman puutteesta, joka kertoo yhteiskunnan nykyisestä ja tulevasta rappiosta.
 

Ei ”kateuspäivä” vaan ”ahneuspäivä”

# Marraskuun 1. päivää nimitetään usein "kateuspäiväksi". Se on kuitenkin täysin asiaton nimitys. Silloin näet Suomessa julkistetaan edellisen vuoden verotiedot. Suomi lienee melkein ainoa maailman maa, jossa kansalaisten rahankäyttö vedetään tällä tavalla julkisuuteen. Oikea nimitys tälle päivälle olisi "ökyilyn paljastuspäivä", "puuttuvan reiluuden paljastuspäivä" tai lyhyemmin ”epäreiluuden paljastuspäivä” tai vielä lyhyemmin ”epäreiluuden päivä” tai suorastaan ”ahneuspäivä”.

Baltia pitää Suomen ja Ruotsin Naton ulkopuolella

# Maanantaina 30.10. presidentti Sauli Niinistö laskeutui korokkeeltaan ja asettui samalle lattiatasolle haastajiensa kanssa keskustelemaan ja kiistelemään. Presidenttiehdokkaista Vasemmistoliiton Merja Kyllönen ei ollut paikalla, ei myöskään Paavo Väyrynen, joka vielä kerää kannattajakortteja. Väyrysellä oli muuten toimipiste myös Helsingin Kirjamessuilla. Se olkoon tiedoksi ja varoitukseksi Keskustan Matti Vanhaselle ja muillekin ehdokkaille.

Palkkojen sopeuttaminen on nyt muotia

Kaksi asiaa herkistää arkikansalaista – työ, siitä saatava palkka ja noihin liittyvä oikeudenmukaisuus sekä sopeuttaminen, erityisesti valitsemiemme edustajien sopeuttaminen eduskunnasta tippumisen/ poistumisen jälkeiseen elämän vaiheeseen.

 

Rakkauttako?...eiku syvää inhoa, myös "omia" kohtaan

Myötätuntoa, rakkautta, ymmärrystä ja inhimillisyyttä tarjotaan taas kerran unilääkkeeksi, vaikka jokainen meistä tajuaa, ettei muuta tunnetta ole jäljellä kuin umpisyvää inhoa (linkolalaiset erikseen).

Mikä hävettää Vapaavuorta

Jan Vapaavuori lausui 19.7.2012 kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, että häntä hävettää hallituksen päätös myöntää Itä-Suomen yliopistolle oikeus kouluttaa juristeja. Pormestariehdokkaana Vapaavuori kertoi olevansa valmis laskemaan reilusti palkka­tasoaan, koska Helsinki on hänelle ”hirveän rakas”. Vapaavuori ei kertonut, että rakkautta oli varmistamassa reilut myötäjäiset - sopeutumiskorvaus. Mikä on nyt mieli?

Korpokratia vastaan pohjoismainen hyvinvointivaltio

Nickolas Falvo toi vuonna 1995 maailmaan uuden termin: Korpokratia. Se kuvaa tilannetta, jossa pieni joukko ihmisiä hallitsee yhteiskuntaa ajaen yhtiöiden, yhtiöiden tarpeiden ja rikkaiden omistajien asiaa. Termiä viljellään Suomessakin paljon keskustelupalstoilla, vaikka aina sen sopivuus keskustelun aiheeseen ei olekaan ihan oikea.

Aikamme maantierosvot

Vieressäni istuu 2 -vuotias tyttären tytär ja voin lukea kysymykset hänen silmistään: "pappa, miksi jätät tällaisen maan minulle? Miksi papalle ei riitä se minkä pappa itse hankki?". . .

Onko ahneus-sana eduskunnassa tabu?

# Miksi ahneudesta ja taloudellisesta rohmuamisesta puhuminen on eduskunnassa tabu?  Ei ole tapana kauhistella taloudellisen eriarvoistumisen kasvua eikä vaatia reiluutta palkkaukseen ja etujen jakamiseen.

Presidentti puhui taas hienosti ahneutta vastaan

# Presidentti Sauli Niinistölle oli eduskunnan avajaispuheeseen kertynyt tässä levottomassa ajassa paljon kommentoitavaa. Heti puheensa alkupuolella Niinistö sanoi, että Suomi on maailman vakain demokratia. Se on paljon sanottu se. Toivottavasti se pitää ainakin osittain paikkansa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä